Ukraińskie barwy zbóż. Барви українських злаків.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2021-06-17 21:58:45

Halyna
Administrator
Skąd: Polska
Dołączył: 2021-05-30
Liczba postów: 55
WWW
WindowsChrome 90.0.4430.212

Сiasteczka czekoladowe

Сiasteczka czekoladowe

7e7cc55e908fb0cfgen.jpg?t=1626452653

Składniki:
•    Mąka pszenna 130 g
•    Kakao 60
•    Cukier 150 g.
•    Proszek do pieczenia ciasta 15 g.
•    Masło 50 g.
•    Jajka 2 szt.
•    Cukier puder

Sposób gotowania:
W głębokiej misce ubij dwa jajka. Do jajek dodać cukier i cukier waniliowy, wszystko ubij mikserem. W misce dodaj zmiękczone masło do ubitych jaj i ponownie ubij.
Dodaj proszek do pieczenia. Przez sito przesiej kakao do ciasta. W misce z ciastem przesiej mąkę. Wszystko dobrze wymieszaj trzepaczką. Powinieneś dostać dość lepkie ciasto, które przyklei się do twoich dłoni. Ciasto przełóż do małego pojemnika, przykryj folią spożywczą i wyślij do lodówki na godzinę.
Po godzinie ciasto powinno zamarznąć i przypominać konsystencję plasteliny.
Z mrożonego ciasta wyrabiamy kuleczki, zawijamy je w cukier puder i rozprowadzamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ciasteczka do dobrze nagrzanego piekarnika na 10-12 minut. Wcześniej piekarnik należy rozgrzać do 190 stopni. Zimne ciasteczka są układane i podawane do  stołu.

Offline

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum