Ukraińskie barwy zbóż. Барви українських злаків.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2021-07-23 22:18:10

Halyna
Administrator
Skąd: Polska
Dołączył: 2021-05-30
Liczba postów: 55
WWW
WindowsChrome 91.0.4472.124

Pierożki z gotowanym jajkiem i zieloną cebulką

Pierożki z gotowanym jajkiem i zieloną cebulką

d7bc581738d89d59gen.jpg?t=1627071316

Składniki:

  • mąka 150 gr

  • ciepła woda 1 szklanka

  • drożdże suszone 5 gr

  • cukier 1 łyżeczka

  • jajko 1 (na ciasto)

  • jajka 2 (do farszu)

  • pęczek zielonej cebuli

  • sól i przyprawy do smaku

Przygotowanie ciasta:

Suche drożdże, wodę, cukier wymieszać i pozostawić na 20 minut do powstania bąbelków. Dodaj mąkę i sól. Zagnieść ciasto, ciasto powinno być elastyczne, ale nie przyklejało się do rąk.

Przygotowanie farszu:

Ugotuj 2 jajka do ugotowania i pokrój na małe kwadraciki? drobno posiekaj zieloną cebulę i wymieszaj z przyprawami do smaku.

a1cb0d8efd6754ffgen.jpg?t=1627071381

Formowanie pierożka:

Bierzemy małą kulkę ciasta i rozprowadzamy ją rękoma, aby zrobić naleśnik. Rozłóż nadzienie na środku i uformuj knedle. Uformowane pierożki przed pieczeniem posmaruj surowym jajkiem.
Piec w 180 stopniach przez 35 minut.

Offline

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
tedy - wirtualnahodowlapsowpsiewzgorze - smatowski3 - vswarmertrans - skinycsgo