Nie jesteś zalogowany na forum.
Пампушки
Пампушки можна із впевненістю назвати одним із найсмачніших десертів для кожного столу. Дешево, а головне смачно!В даному рецепті ви побачите традиційні пісні пампушки які готуються на Святвечір в кожній українській родині. Існує безліч рецептів та начинок для пампушок. Начинка може бути, як солодка так і солена, проте варто згадати памшушки з повидлом ружі. Насправді таку начинку робили ще наші бабусі та прабабусі. Пелюстки ружі обривали, відрізали білу частину (щоб джем не був гірким), перетирали з цукром і ось начинка готова. Все досить просто і дуже смачно. Моя мама часто каже, що це смак її дитинства. Пампушки є досить популярними не тільки в Україні але і в Польщі, Італії та навіть в Нідерландах. Якщо говорити про Польщу то можна сказати , що памшуки до столу на Святвечір це те саме що в Польщі маківник,тобто без них не обходиться жодний Святвечір.
Інгредієнти:
500 г борошна
50 г дріжджів
250 мл молока
1 яйце, 4 жовтки
50 г цукру, дрібка солі, пудра
для начинки: варення, какао чи мак (на вибір)
Спосіб приготування:
1. Розведіть дріжджі в теплій воді, додайте борошно (2 столові ложки) та дрібку цукру і поставте суміш в тепле місце для бродіння.
2. Влийте суміш у миску з рештою борошна, додайте жовтки та розтерте яйце з цукром. Добре вимішайте тісто, щоб воно не прилипало до рук, та залиште в теплому місці на годину.
3. Після того розкачайте тісто. Видавіть склянкою круги, в середину кожного викладіть начинку та накрийте іншою частиною тіста.
4. В якості начинки використовуйте варення, мак або какао з цукром.
5. Готові пампухи покладіть на посипану борошном дощечку швом донизу. Залиште їх на 5-10 хвилин, щоб вони піднялися.
6. Для смаження візьміть глибоку посудину, розігрійте в ній олію (коли на дні з’являються невеликі пухирці, пампухи можна смажити). Опускайте по 3-4 пампуха та обсмажуйте з обох сторін до золотистого кольору.
Offline