Ukraińskie barwy zbóż. Барви українських злаків.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2021-08-27 22:40:04

Halyna
Administrator
Liczba postów: 55
WindowsChrome 92.0.4515.159

Розмови з бабусею про борошно

Розмова про борошно із бабусею Галиною Мисик

Моя бабуся працюючи в Італїі довгий час практично забула українську кухню. Мені було цікаво почути та побачити різницю в значенні борошна та традиційних стравах. Тому бабуся відповіла чітко так коротко на мої питання відносно теми нашої розмови, яка ідеально підходить для форуму. Тепер думаю здогадуєтесь звідки в форум є розділ ”Італійський куточок бабусі”.

Чи готували ви страви української кухні в Італії?

Емігруючи до Італії та не знаючи зовсім італійської кухні, доводилось виживати на харчаш із супермаркету та вуличної їжі. Згадую ті важкі та скрутні часи. Коли влаштувалася на свою першу роботу, то у перший свій вихідний, як сьогодні пам’ятаю, наліпила вареників із капустою та картоплею, тобто два види. Пізніше ми збиралися із моїми подругами українками та готували разом українські традиційні страви  на свята із вмістом борошна. Для нас це була своєрідна гра, так ми забували, що знаходимося за тисячі кілометрів від рідної домівки. Ми частенько влаштовували українські вечори для того щоб зовсім не забути свою рідну україську кухню.

Чи на вашу думку є щось спільне в італійській традиційній кухні та українській?

На мою думку звісно є. І спільне є те, що в обох країнах шанобливо ставляться до борошна. Наприклад в Італії жодний італієць не уявляє свого дня без спагетті. До спагетті придумали понад 100 різних соусів. Це не тільки повсякденна страва, але й те без чого не обходиться святкове меню. Так само в українській кухні, найголовніше вареники, а головною складовою і спагетті і вареників є борошно. Борошно це є найголовніша риса спільності для наших країн. Піца також із італійської кухні, але чудово прижилась не тільки на теренах України але і в цілому світі.

Якій кухні надаєте перевагу і чому?

Особисто для мене неважливо якого походження кухня. Головне щоб було смачно. Якщо ж порівнювати українську та італійську кухню, я б вибрала другий варіант. Італійська кухня менш калорійна та чудово підходить для тих, хто слідкує за фігурую та здоров’ям. Та все одно хочеться свого рідного, українського. Кожного разу повертаючить на рідні землі, я не могла втриматись перед стравами із вмістом борошна.

Як ставитесь до української традиційної кухні?

Для мене традиції рідного краю понад усе. Це те, що дісталося нам від наших пращурів. Ми повинні це цінувати та нести впродовж життя із покоління в покоління. Своїх дітей я навчала любити традиції та кухню. Кожної неділі вареники були обов’язковим атрибутом до столу. Великдень без традиційної паски не обходився, так, як Святвечір без куті та пончиків.

Які страви із борошна готували найчастіше, та пам’ятали про них навіть емігруючи в Італію?

Найчастіше готувала: вареники, пончики, часто з подружками випікали хліб чи булочки. Млинці також часто готували. Готували і пиріжки із різними начинками, їх випікали в духовці або ж смажили на олії.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum